četrtek, 26. junij 2008

O moj ljubi sever

Je nakladanja o festivalih, katerih bi se človek želel udeležiti, lahko kadarkoli preveč? Odgovor je definitivno ne, še posebej v vremenu, ki ga na polno žge in kliče po pivu iz pollitrskega plastičnega kozarca. Pa seveda, ko opaziš kaj takega: Haldern Pop. Če je Nova Rock mainstream rockerski in Frequency bolj indiejansko obarvan, je program Halderna blizu nizozemske meje v Nemčiji očitno namenjen indie sladokuscem. Tako sem nanje sprva postal pozoren, ker so bili menda edini evropski festival sploh, ki so si že pred meseci omislili Okkervil River. Sedaj pa so na line-up v sklopu svoje petindvajsete obletnice dodali še vse, kar si srce poželi in česar se bojim, da Ljubljana in njena bližnja okolica v taki obliki ne bo nikoli videla. In prav to je umetnost njihovega vsako leto znova vrhunskega programa: odrečejo se ogromnim headlinerjem v korist izjemnega števila kvalitetnih, a pač po rangu komercialne prepoznavnosti manjših bendov. Editors, Maximo Park in Kilians so tako tu za tiste bolj poprockovsko usmerjene, Kate Nash in Jack Peñate, da privabita množice, Bohren and the Club of Gore za res odtrgane, The Dodos, Fleet Foxes in Yeasayer za vse privržence Bitchforka. Povsem nepotrebni so komentarji za izvajalce, kot so Gutter Twins (Lanegan & Dulli!), The National in verjetno vrhunec ponudbe, The Flaming Lips.
Seveda je festival(ček), ki se odvija od 7. do 9. avgusta, že razprodan. No, ne čisto; 4. julija gre v prodajo zadnjih 150 vstopnic. Čakalne vrste so napovedane.

3 komentarji:

Lovro pravi ...

O pizda, Yeasayer ;( Pa še Joan as the police woman in Guillemonts in Dirty projectors... eh. Pizda ej. Dans debata, kak pridemo do kart!

Anonimni pravi ...

sell your souls to the devil.
i'm sure he has a busy reschedule around that time though, so step in line ;)

Anonimni pravi ...

umm minus tist r tam

fakinšitkerlineuphipsterheaven o.O