sobota, 8. marec 2008

Heavy Dub vs. Nintendocore

Ni mi čisto jasno, kaj se letos dogaja v Sloveniji; koncertna pomlad bo očitno pestra - en za drugim se napovedujejo omembe vredni dogodki (seveda še zmeraj zaman čakamo na drugi izvod "serije koncertov" Youngunz priporoča - ampak to je zgodba zase).

In tako se je zgodilo, kar se je moralo zgoditi - dve izmed zadev, ki bi si jih rad ogledal, se odvijata na isti dan, 14.4.2008. V ljubljanski Gala hali bodo nažigali Ipecac-ovi Dub Trio, ki v imenu omenjenemu žanru dodajo še predpono heavy, medtem ko bo Šmocl v Laškem na udaru samooklicanih nintendocore zverin HORSE the Band. Dokler se (še) ni mogoče nahajati paralelno na dveh krajih hkrati - kaj izmed obojega si ogledati?
Kljub temu, da nisem ravno izvedenec na področju enega ali drugega žanra, si upam trditi: Dub Trio so dinamični, energični, kvalitetni (in trenutno pri meni rahlo v prednosti), HORSE the Band pa so z videoigričarsko synthie podlago svojemu hardcore (?) zvoku ravno prav obskurni, da bi si jih bilo res že treba ogledati. In kdo drugi poimenuje prvi komad na albumu po transseksualnem, jajca pljuvajočem nasprotniku iz Super Maria 2? Sicer pa: če malo čuden smisel za cuteness karkoli pomeni, imajo svoj čar tudi vampirsko nastrojene mucke na naslovnici zadnjega izdelka Dub Tria.

Recimo, da je 14. april še daleč, in recimo, da noben od koncertov ne bo razprodan. Proces odločanja je v teku :)

Ni komentarjev: